Lisäilmajouset ja iskunvaimentimet matkailuautoihin

Lisäilmajousien valikoimistamme löytyy monien eri valmistajien merkkejä, jotta pystyisimme mukautumaan erilaisiinkin tarpeisiin. Samalle matkailuautolle voidaan löytää useampia jousitusvaihtoehtoja omistajan mieltymysten ja tarpeiden mukaan.

Pääasiassa käytämme jousituksissamme Suomen Vaimentimen, Drive Riten, MAD:n ja Goldschmittin tuotteita. Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen Vaimentimen kanssa jotta saisimme markkinoille juuri sellaisia iskunvaimentimia, joita tarvitaan. Kehitysyhteistyön hedelmänä olemme mm. saaneet markkinoille syksyllä 2012 MB Sprinter etuiskunvaimentimet.

Vahvistetut iskunvaimentimet

Pääasiassa käytämme SV:n iskunvaimentimia, jotka ovat suunniteltu nimenomaan matkailuautoiluun ja Suomen tiestöä silmällä pitäen. SV:n iskunvaimentimet valmistetaan Suomessa. Saatavilla etu- ja takaiskareita eri automerkeille ja -malleille.

Iskunvaimentimien vaihtamisella saavutetaan parempaa ajomukavuutta, sillä usein matkailuautojen alkuperäiset iskunvaimentimet eivät ole ominaisuuksiltaan tarkoitustenmukaisia. Yleensä matkailuautoissa on valmiiksi asennettuna nk. Eurooppalaistyyppinen iskunvaimennin, jossa sisäänmenovaimennus on etenkin alkupäästä hyvin löysä kun taas paluuvaimennus on jäykkä. Tällöin Suomen kuoppaisilla teillä iskunvaimennin menee helposti kasaan, mutta ei ehdi palautua ennen seuraavaa töyssyä eivätkä siten vaimenna iskuja vaaditulla tavalla. Vaihtamalla SV:n vahvistettuihin iskunvaimentimet korin huojunta vähenee ja siten myös ajettavuus paranee. Iskunvaimentimen sisäänmeno vaimennusta etenkin hitailla liikenopeuksilla on vahvistettu kun taas paluuvaimennusta nopeutettu.

Täysi- ja lisäilmajouset

Meiltä löytyy suuri valikoima Drive-Riten ilmajousisarjoja niin täysilmajousina kuin lisäilmajousina. Täysilmajousituksen tarkoituksena on korvata kokonaan auton aikaisempi jousitusjärjestelmä, kun taas lisäilmajousi asennetaan olemassa olevan jousituksen lisäksi tuomaan mm. kuormakantavuutta ja mukavuutta ajoon. Ilmajousituksen hyviä puolia ovat sen lukuisat säätömahdollisuudet, hyvä kestävyys, sekä huomattava ajomukavuuden parantuminen.

Drive-Riten lisäilmajousista löytyvät Perus- ja Comfort-sarjat. Molemmilla pystytään saavuttamaan aikaisemaa parempi kuormakantavuus ja ajomukavuus, mutta Comfort sarjassa nämä ominaisuudet yltävät omaan luokkaansa. Comfort-sarjassa ilmapalkeet ovat mm. tilavuudeltaan suuremmat ja takaavan siten ajo- ja matkustusmukavuuden, myös silloin kun ajoneuvo on täyteen lastattu.

Drive Rite ilmajousisarjat pystytään aina asentamaan kompressorin kanssa tai ilman. Saatavilla myös automaattinen ajokorkeussäätö. Kompressori antaa lisää mahdollisuuksia jousituksen säätöön tarpeen niin vaatiessa.

Kierrejouset

Kierrejousissa käytämme MAD:n ja Goldschmittin tuotteita. Kierrejousien avulla voidaan korottaa auton etu- tai takaosaa, sekä vaikuttaa niiden pehmeyteen/kovuuteen lisäämällä tai vähentämällä kierteiden lukumäärää. Kierrejousilla voidaan hyvin kustannustehokkaasti vaikuttaa positiiviesti auton ajettavuuteen.